Hoe kwalificeer ik mij voor de Ultimate Strong Men Handball Bootcamp?

 

Wanneer mag je meedoen?

De Handball Bootcamps worden georganiseerd voor jongens tussen de 11 en 14 jaar. Handballers, maar vooral ook niet handballers. Als je op 10-jarige leeftijd in de D-jeugd speelt of als 15-jarige in de C-jeugd mag je ook meedoen. Je hoeft geen groot handbaltalent te zijn, als je maar van een uitdaging houdt en je grenzen wilt verleggen! Het is ook een uitgelezen kans om je vrienden, buurjongens of neven te laten zien hoe leuk handbal is. Neem dus vooral een introduce mee! Deelname aan de bootcamps is geheel gratis.

 

Wat heb je nodig als je deelneemt aan een bootcamp?

Allereest veel zin! Daarnaast is het handig om sportkleding, douchespullen en een bidon mee te nemen. Als je een handbal hebt, komt deze altijd van pas. Zo niet, geen probleem!

 

Hoe scoor je punten voor het scorebord?

Er zijn er twee soorten Handball Bootcamps. De lokale Boys Only Handball Bootcamp en de landelijke Strong Men Handball Bootcamp. De opzet van beide bootcamps verschilt en het aantal punten dat je kunt scoren ook.

 

Lokale Boys only handball bootcamp

De Boys Only Handball Bootcamp bestaat uit zes onderdelen en wordt gehouden bij lokale handbalverenigingen. Wanneer je als deelnemer introducés (niet-handballers) meeneemt naar de Handball Bootcamp, dan krijg je per introducé direct 100 punten bonus voor op het scorebord! Voor je deelname ontvang je 50 punten. Je kunt de lokale Boys Only Handball Bootcamp herkennen door het handballende icoontje in de kalender.

 

Landelijke Strong men handball bootcamp

De Strong Men Handball Bootcamp bestaat uit 8 onderdelen waarop je maximaal 50 punten kunt scoren. Deze bootcamps zullen over het algemeen gehouden worden in samenwerking met een eredivisieclub, waarbij de deelnemers na afloop een topwedstrijd kunnen bekijken. Ook bij deze bootcamp geldt 100 punten per introduce. Je kunt de landelijke Strong Men Handbal Bootcamp herkennen door het gewicht icoontje in de kalender.

In de tabel staat het nog een keer op een rijtje:

 

Punten scoren bij:

Boys Only Handball BootcampStrong Men Handball Bootcamp
Deelname50 punten

geen

Introduce100 punten per introduce100 punten per introduce
Scorengeen

Individuele oefeningen:

1e wint 50 punten
2e wint 40 punten
3e wint 30 punten
4e wint 20 punten
5e wint 10 punten

Oefeningen in teams:
Winnende team 50 punten
Verliezende team 20 punten

 

Hoe kwalificeer ik mij voor de ultimate Strong Men Handball Bootcamp?

Als je op 1 juli 2018 bij de beste 80 jongens op het scorebord staat, mag je mee doen met de Ultimate Strong Men Handball Bootcamp, waarbij je mooie prijzen kunt winnen! Let op: 10 en 15-jarige kunnen wel punten scoren, maar komen niet in aanmerking voor de Ultimate Strong Men Handball Bootcamp. De krachtsverschillen binnen de competitie blijven hierdoor gelijkwaardig.